Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Seminar crisisbeheersing in het onderwijs, donderdag 26 september 2019

26 september - 11:30 am - 7:30 pm

Onderwijs en crisis

Regelmatig worden scholen geconfronteerd met incidenten of crisissituaties, of de gevolgen hiervan. Denk bijvoorbeeld aan brand, ernstig pestgedrag, radicalisering, zedendelicten, steek- of schietincidenten, hack of uitval van ICT- of nutsvoorzieningen en fraude. Onderwijs moet in een veilige omgeving worden geboden; veiligheid en crisismanagement staan daarom steeds vaker op de agenda van schoolbesturen, de ministeries van OCW en JenV, gemeenten, veiligheidsregio’s en hulpdiensten.

 

Bent u goed voorbereid?

Denkt u regelmatig na over deze thema’s? Is er voldoende bewustwording? Maakt u periodiek een risicoanalyse? Beschikt u over een integraal crisisplan? Kent u uw veiligheidspartners binnen de gemeente en veiligheidsregio? En als het mis gaat, is er dan binnen uw school een slagvaardige crisisorganisatie met vakbekwame medewerkers die weten wat hen te doen staat?

 

Seminar

Over deze en andere thema’s kunt u uw kennis verbreden tijdens het Seminar crisisbeheersing in het onderwijs op donderdag 26 september 2019 in Zeist. Zes sprekers/ervaringsdeskundigen nemen u mee in boeiende presentaties aan de hand van (actuele) crisissituaties uit de praktijk. Waaronder de vm bestuurder van het Staring College te Lochem. Voor meer achtergrondinformatie over het programma (zie bijlage) en de aanmeldingsprocedure klikt u hier

 

Masterclass

Wilt u in een kleinere groep uw kennis nog verder verdiepen, dan bent u van harte welkom bij de Masterclass Crisisbeheersing Onderwijs voor bestuursleden

In dit programma o.a. presentaties van bestuurders uit de onderwijssector en ervaringen uit de praktijk.

Deze Masterclass wordt twee keer georganiseerd, op donderdag 6 juni (inmiddels volgeboekt) en op donderdag 10 oktober 2019.

Voor meer achtergrondinformatie klikt u hier

 

Graag attenderen wij u tot slot ook nog even op het NOS interview n.a.v. een eerder symposium over crisisbeheersing in het onderwijs dat wij organiseerden.
Klik hier
om het interview te openen/bekijken.

 

Gegevens

Datum:
26 september
Tijd:
11:30 am - 7:30 pm

Organisator

Helma IJsseldijk
Telefoon:
06 11370712 / 0575 439335
E-mail:
h.ijsseldijk@svdc.nl
Website:
www.svdc.nl

Locatie

Hotel Restaurant Oud London
Woudenbergseweg 52
Zeist, 3707 HX Nederland
+ Google Maps